АКТУАЛЬНО

Ймовірний вбивця Фаріон залишиться під вартою

Львівський апеляційний суд ухвалив рішення залишити під вартою підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон, В’ячеслава Зінченка, до 22 вересня. Сьогодні відбулося засідання, трансляцію якого вела Суспільне.

Адвокат Зінченка, Ігор Сулима, подав апеляційну скаргу з вимогою змінити запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт з електронним браслетом. Він стверджує, що наявні докази не підтверджують причетність його підзахисного до злочину: відсутні свідчення, зброя чи будь-які матеріальні докази, що б доводили його винуватість.

Проте, прокурори заперечили проти зміни запобіжного заходу і просили залишити рішення суду першої інстанції в силі. Як результат, Львівський апеляційний суд підтвердив рішення про тримання Зінченка під вартою до 22 вересня.

Нагадаємо, що 19 липня у Львові сталася трагедія: відома мовознавиця та активістка Ірина Фаріон отримала смертельні поранення під час стрілянини і померла в лікарні. Через кілька днів, 25 липня, правоохоронці затримали 18-річного хлопця у Дніпрі, якого підозрюють у вбивстві. Підозрюваний заперечує свою винуватість і відмовився давати свідчення.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ