АКТУАЛЬНО

Кіпр визначає плани приєднання до Шенгенської зони

Приєднання Кіпру до Шенгенської зони та реалізація програми безвізового режиму стали ключовими завданнями Міністерства закордонних справ країни на наступний рік. Про це заявив міністр закордонних справ Кіпру Константінос Комбос 22 листопада, представляючи стратегічний план свого відомства на 2024 рік.

Комбос розкрив деталі бюджету Міністерства закордонних справ на 2024 рік, який складає 112 мільйонів євро і позначений зростанням на 8,9%, або 9,1 мільйона євро порівняно з попереднім роком. Це збільшення пов’язане з майбутнім головуванням Кіпру в Раді ЄС. Міністр підкреслив, що це головування є і викликом, і можливістю для країни.

Крім того, Комбос визначив ключові аспекти зовнішньої політики, зосереджуючись на захисті Республіки Кіпр за будь-яку ціну, створенні сприятливих умов для возз’єднання острова та використанні переваг членства в ЄС. Він підкреслив важливість розширення регіональної багатосторонності шляхом укладення нових тристоронніх угод та позитивного позиціонування країни на міжнародній арені.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ