АКТУАЛЬНО

Клієнти українського банку переводять мільйони гривень на “неіснуючі біржі”

У банківській сфері спостерігається сплеск випадків переказу грошей клієнтами одного українського банку на ймовірні “брокерські рахунки” і “біржі”, яких насправді не існує. Олег Гороховський, один зі співзасновників банку Monobank, звернув увагу на цю проблему і поділився деякими приголомшливими даними.

Згідно з даними Гороховського, банк зіткнувся зі збільшенням випадків, коли клієнти намагаються “заробити швидкі гроші” через подібні шахрайські схеми. Він нагадав про те, що з березня по липень поточного року клієнти щомісяця відправляли близько 3 мільйонів гривень на сумнівні “брокерські рахунки і біржі”.

За останні 15 днів жовтня сума таких переказів збільшилася до 6 мільйонів гривень. І передбачається, що загальна сума на кінець жовтня сягне 8-9 мільйонів гривень.

Гороховський висловив своє занепокоєння з приводу масштабування цієї проблеми. Він зазначив, що банку надзвичайно складно захистити інвесторів, які надсилають кошти на неіснуючі біржі та брокерські рахунки, що насправді являють собою номери карток фізичних осіб в українських банках. Він також не розуміє, як пояснити клієнтам, що так робити не слід.

Гороховський також уточнив, що щомісяця близько п’яти тисяч клієнтів банку стають жертвами шахраїв. Він підкреслив, що така інформація рідко стає публічною, і навіть із сучасними системами безпеки та моніторингу, подібні ситуації продовжують мати місце.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ