АКТУАЛЬНО

Кличко анонсує додаткові витрати Києва на стимулюючі виплати мобілізованим ЗСУ

Мер Києва Віталій Кличко оголосив про плани виділення додаткових коштів для підтримки Збройних Сил України (ЗСУ). Згідно з повідомленням, Київрада збільшить видатки на 60 мільйонів гривень для стимулюючих виплат мобілізованим киянам.

Згідно із рішенням, на цей рік виділять 10 мільйонів гривень, а на наступний – 50 мільйонів гривень. Київ планує виплачувати 30 тисяч гривень кожному киянину, який мобілізується до ЗСУ після 1 грудня 2023 року. Ця виплата буде одноразовою та призначена для додаткового матеріального забезпечення новобранців.

Віталій Кличко наголосив, що ці кошти виділяться за програмою “Захисник Києва”. Зазначивши, що цього року було вже виділено понад 7 мільярдів гривень на допомогу захисникам, мер Києва додав, що планують ухвалити ще кілька рішень про виділення додаткових коштів на потреби ЗСУ до кінця року.

“Київрада віднайшла на допомогу нашим захисникам цього року майже 7 млрд гривень. І продовжує виділяти з бюджету ці кошти за зверненнями наших військових. До кінця цього року ухвалимо ще кілька рішень про фінансову підтримку підрозділів ЗСУ. Зокрема, готуємо проекти рішень до наступного засідання. Аби виділити ще понад 700 мільйонів гривень”, – підкреслив Кличко.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ