АКТУАЛЬНО

КНДР здійснила масові кібератаки на світові компанії заради розвитку ядерної зброї

Експерти ООН розслідують 58 кібератак, які, за їхніми підрахунками, походять з Північної Кореї, та стверджують, що на цих нападах країна отримала близько трьох мільярдів доларів для підтримки своєї ядерної програми. Міжнародна громадськість висловлює обурення через порушення санкцій, запроваджених Радою Безпеки. Згідно з документами ООН, з 2006 року Північна Корея перебуває під санкціями, які регулярно посилюються у спробі зупинити фінансування її ядерних програм.

Комісія ООН зазначила, що об’єктом кібератак були компанії, пов’язані з криптовалютами, у період між 2017 і 2023 роками, і загальна сума, яку вдалося вкрасти, становить близько трьох мільярдів доларів США. Ці кошти були направлені на фінансування розвитку ядерної зброї.

За словами експертів, атаки включали в себе напади на оборонні компанії, ланцюжки поставок і навіть спроби отримати доступ до критичної інфраструктури. Окрім того, в офіційних заявах наголошується, що Північна Корея продовжує ігнорувати міжнародні санкції, активно розробляючи свою ядерну зброю та здійснюючи ядерні випробування. Крім того, Пхеньян продовжує запуски балістичних ракет, виводить супутники на орбіту та поповнює свій арсенал новими небезпечними збройовими системами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ