АКТУАЛЬНО

Колишній прем’єр Британії Борис Джонсон потрапив в «урановий» скандал

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон опинився в центрі скандалу після того, як журнал Observer повідомив про його таємні зустрічі з представниками американської компанії з видобутку урану, Uranium Energy Corp.

У 2022 році, коли Джонсон ще перебував на посаді, він зустрічався з представниками цієї компанії, що викликало серйозні питання про можливі конфлікти інтересів і етичні норми.

А в травні цього року стало відомо, що Джонсон став директором її дочірньої фірми Better Earth, зареєстрованої в британському офшорі. Туди ж працевлаштувалася колишня помічниця Джонсона в уряді Шарлотта Оуен.

У канцелярії нинішнього британського кабінету після цього заявили, що тут може бути конфлікт інтересів – через «невідомий характер клієнтів Better Earth – зокрема, є ризик того, що клієнт братиме участь у лобіюванні уряду Великої Британії» через Джонсона та Оуен.

The Telegraph повідомляє, що за кілька днів до свого відходу з поста прем’єра Джонсон оголосив про інвестиції 700 мільйонів фунтів у будівництво реактора Sizewell C. Одним із тих, хто привітав публічно цю новину, був засновник Uranium Energy Corp Амір Аднані.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ