АКТУАЛЬНО

Командир батальйону “Ахіллес” закликає зробити всіх українок військовозобов’язаними

Згідно з висловленням командира батальйону “Ахіллес” 92-ї бригади, Юрія Федоренка, усі українські жінки мають ставати військовозобов’язаними з 18 років. Він висловив ці думки під час інтерв’ю для проєкту “Армія TV”. Зазначено, що до 23 років вони повинні мати знання про свою спеціальність. З 23-24 років можна брати участь у бойових діях.

Федоренко вважає, що всі українці, незалежно від статі, мають бути військовозобов’язаними з 18 років. Він також підкреслив, що участь у бойових діях краще починати з 23 років, а не з 25, як це відбувається зараз. Він пропонує зниження мобілізаційного віку.

Комбат стверджує, що вік 23-24 роки є найбільш оптимальним для участі у війні. До цього часу людина повинна мати військово-облікову спеціальність і розуміти, як працює військова справа. Він вважає, що якби така система була введена до 24 лютого 2022 року, тобто до російської агресії, то Україна могла б забезпечити кращий результат з меншими втратами.

Федоренко фактично пропонує модель, схожу на “ізраїльський формат”, де всі молоді люди, незалежно від статі, повинні служити в армії. Проте наразі в Україні не йдеться про масову мобілізацію жінок або їхнє залучення до строкової служби, хоча деякі говорять про цю можливість. Тим не менше, існує список жінок, які повинні бути зареєстровані для військового обліку, серед них – медичний персонал і фармацевти.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ