АКТУАЛЬНО

Конгрес США розглядає можливість створення делегації для візиту на Тайвань

Після того, як представник Демократичної прогресивної партії Тайваню Вільям Лай виборов перемогу на президентських виборах на острові, спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон висловив своє вітання у соцмережі Х. Він також оголосив про можливий візит делегації конгресменів на Тайвань, який, ймовірно, відбудеться після інавгурації нового президента у травні.

За словами Джонсона, США виражають бажання співпрацювати з Лаєм та продовжувати розвивати міцне партнерство між країнами. Він також наголосив на безперервній відданості Конгресу безпеці та демократії, зазначивши, що буде ініційовано візит високорангової делегації до Тайбею для підкреслення цієї підтримки.

Спікер висловив надію, що Сполучені Штати та Тайвань будуть продовжувати просувати принципи свободи, можливостей і безпеки разом. Варто відзначити, що президент США Джо Байден, попри те, що тайванські виборці відмовили Китаю та дали правлячій партії третій президентський термін, підкреслив, що США не визнають незалежність Тайваню.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ