АКТУАЛЬНО

Корупційні зв’язки та вигідні угоди: як суддя Камша сприяла бізнесові Геннадія Корбана в справі ЖК Маяк

Останнім часом в Україні спостерігається новий тренд – сім’ї суддів виявилися серед лідерів за купівлею елітного житла в різних містах країни. Як повідомляється, судді витісняють з цього списку колишніх працівників СБУ та прокурорів. За словами інсайдера з сфери нерухомості, бути суддею тепер вигідно з економічної точки зору, особливо в умовах нестабільності та корупції.

Один із конкретних прикладів – історія судді Господарського суду Дніпропетровської області, Камші Н.М. За звітами розслідувань, ця суддя, схоже, стягнула 8 мільйонів гривень з Міністерства оборони для осіб, підозрюваних у шахрайстві. Крім того, її ім’я пов’язане з вирішенням суперечок між комерційними структурами та державою.

Суддя Камша також фігурує в ситуації навколо ЖК Маяк, де зазначається її вмілість вирішувати суперечки на користь комерційних структур та бізнесменів. Особливо це стосується земельних ділянок під забудову, які дістались Геннадію Корбану.

За повідомленнями, Корбан, отримавши земельні ділянки, виявився у виграшному положенні в результаті рішень судді Камші. Це стало можливим, зокрема, через спірні справи та оскарження рішень, де вже відома суддя вирішувала на користь бізнесмена.

У подальших деталях розслідувань вказується, що суддя Камша відмовила в накладанні арешту на недобудову, в результаті чого Корбан отримав перевагу у вирішенні справи ЖК Маяк.

Також виявилося, що ТОВ “ГК Істейт”, з яким пов’язаний Корбан, вдало здійснило об’єднання недобудови з ЖК Маяк, отримавши перевагу у судових рішеннях. У цій схемі страховий банк не отримав погашення кредиту, а Геннадій Корбан – земельні ділянки під забудову.

Наразі Геннадій Корбан позбавлений українського громадянства (воно призупинене у зв’язку з набуття громадянства іншої країни),  перебуває за кордоном та спілкується з слідчими через адвокатів, а суддя Камша продовжує захищати інтереси. Ці сумнівні зв’язки та рішення судді викликають питання щодо незалежності та прозорості судової системи в Україні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ