АКТУАЛЬНО

Країни НАТО готуються до нападу Росії

На Мюнхенській конференції з безпеки, що завершилася минулого тижня, вибухнула хвиля обурення серед країн-членів НАТО через загрозу нападу з боку Росії. Високопосадовці заявили про серйозні сумніви у здатності Сполучених Штатів адекватно захищати їх і висловили необхідність зміцнення європейської обороноздатності для зменшення залежності від американської підтримки.

У світлі цих подій виникло обговорення необхідності створення альтернативи НАТО та зміцнення самодостатності Європи. Учасники також зосередили увагу на ситуації в Україні, визначаючи перспективи країни у війні з Росією та обговорюючи потенційну допомогу від США.

Проте, порівняно з минулими роками, конференція цього разу пройшла у відтінку невизначеності. Занепокоєння європейських держав зростає в контексті можливого скорочення американської підтримки та успіхів Росії на полі бою.

На цьому фоні виникла обуреність української сторони через недостатню військову допомогу від США. Приватні обговорення серед країн-членів НАТО щодо можливого нападу Росії підсилюють загальну тривогу та викликають перегляд сценаріїв реакції.

The Washington Post зазначає, що європейські лідери виражають оптимізм стосовно можливої перемоги Джо Байдена на виборах президента США, проте вони також розглядають альтернативні сценарії, оскільки зміна політичних настроїв у Сполучених Штатах може залишитися й після виборів.

Невизначеність та потреба в європейському об’єднанні для зміцнення безпеки визначають актуальний дискурс серед учасників конференції, проте досягнення конкретних домовленостей залишається на рівні обговорень та дебатів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ