АКТУАЛЬНО

Кулеба анонсував ймовірну розмову Зеленського та Сі Цзіньпіня

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що на даний момент в Україні активно працюють над налагодженням діалогу з Китаєм. Головною метою є організація телефонної розмови між Президентом України Володимиром Зеленським та держсекретарем Компартії Китаю Сі Цзіньпінем.

“Зараз ми намагаємося налагодити ще одну телефонну розмову між керівниками Китаю та України, оскільки існують питання, які вони можуть обговорити, зокрема, формула миру, запропонована президентом Зеленським як шлях до відновлення справедливого та міцного миру в Україні”, – зазначив він.

Раніше уряд Китаю відмовився зустрічатися з Президентом України Володимиром Зеленським у Давосі, Швейцарія. Це сталося через відсутність голови уряду Піднебесної на зустрічі з прем’єр-міністром Китаю Лі Цяном.

Крім того, китайські державні банки посилили контроль за операціями, пов’язаними з Росією, відповідаючи на попередження США щодо можливих вторинних санкцій. Це призвело до перегляду ділових відносин мінімум двох значущих банків Китаю з РФ.

Нещодавно речниця МЗС Китаю Мао Нін висловила підтримку всім зусиллям, спрямованим на відновлення миру в Україні. Позиція Китаю в розгляді “кризи в Україні” залишається послідовною, підкреслюючи необхідність вирішення питань шляхом переговорів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ