АКТУАЛЬНО

Китай потребує $1,4 трлн для відновлення економіки

За прогнозами економістів американського інвестбанку Morgan Stanley, Китай найближчими двома роками має витратити близько $1,4 трлн для боротьби з дефляцією, уповільненням економіки та забезпечення сталого зростання ВВП. Це сума, яка в 2,5 рази перевищує витрати на економічне стимулювання після світової фінансової кризи 2008 року.

Згідно з оцінками, частину цих коштів слід направити на стимулювання споживання домогосподарств, а не лише на інвестиції, пільги, кредити для бізнесу та будівництво інфраструктури. Експерти вважають, що дії потрібно вжити терміново, оскільки тривала дефляція вимагатиме все більше коштів для її подолання.

Головний економіст Китаю в Morgan Stanley Робін Синь зазначає, що суттєва частина коштів повинна бути витрачена на вдосконалення соціального захисту та охорони здоров’я для близько 300 млн внутрішніх трудових мігрантів у Китаї. Крім того, необхідно реалізувати заходи для прискорення продажу вже збудованого, але незатребуваного житла, щоб стабілізувати ціни на нерухомість і вивести ринок із тривалої кризи.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ