АКТУАЛЬНО

Літературний дебют від Кіану Рівза: про що цого перший роман

Кіану Рівз і Чайна М’євіл виявилися ефективною творчою командою, яка вражає шанувальників своїми новими проектами. Американський актор і музикант, 59-річний Кіану Рівз, вирішив використати свої таланти у літературному світі, анонсувавши спільний роман з британським автором “дивної фантастики” Чайною М’євіл.

Роман під назвою “Інше місце” розповідає історію безсмертного воїна, який протягом тисячоліть шукає зміст свого безсмертя. Дія відбувається у світі коміксів BRZRKR, створених Кіану Рівзом у співпраці з Меттом Кіндтом і Роном Гарні, і опублікованих у 2021 році. Реліз книги запланований на 23 липня 2024 року.

Чайна М’євіл, відомий своєю “новою дивною фантастикою” і різноманіттям жанрів у своїх творах, вдало вплетений у світ BRZRKR, додаючи чітку архітектуру історії. Комічний світ, який поєднує в собі американський вестерн і детективний нуар, ідеально взаємодіє з персонажем Берзеркером – безсмертним гібридом Бога і людини з сильною схильністю до насильства.

Плани на майбутнє також включають адаптацію BRZRKR у вигляді ігрового серіалу для Netflix. Кіану Рівз висловив своє захоплення роботою Чайни М’євіл над романом, підкресливши, що автор привніс у проект не тільки талант, але й ясне бачення та цікавий підхід до унікального світу BRZRKR.

Чайна М’євіл, з свого боку, поділився враженнями від співпраці з Кіану, називаючи її “честю, шоком і захопленням”. Директор видавництва Penguin’s Del Rey, Бен Брусі, охарактеризував це партнерство як “партнерство письменників мрії”, визнавши Кіану Рівза і Чайну М’євіл майстрами-оповідачами, які завоювали серця глядачів по всьому світу своїми захоплюючими творами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ