АКТУАЛЬНО

Лукашенко розкрив корупційну схему при експорті молочної продукції в Росію

Самопроголошений президент Білорусі, Олександр Лукашенко, оголосив про виявлення масштабної корупційної схеми, пов’язаної із експортом білоруських молочних продуктів в Росію. За його словами, 26 осіб, включаючи комерсантів і посадовців, були затримані в ході розслідування цієї справи.

Лукашенко повідомив, що вісім комерційних груп здійснювали контроль над експортом молочної продукції до Росії, установлюючи вигідні для себе умови на кількох молокопереробних підприємствах. Комерсанти, за його словами, отримували переваги у розподілі молочних товарів та можливість закуповувати їх за ціною, значно нижчою від ринкової.

“Я просто взяв Бабушкину кринку. Але відповідати будете все. Притому жорстко відповідатимете”, – наголосив Лукашенко, звертаючись до причетних осіб.

Президент також заявив, що до “шахрайської схеми” причетні деякі посадовці з білоруського уряду. Він доручив голові Комітету державної безпеки (КДБ) переписати всю власність осіб, причетних до корупційних схем, на користь держави.

Глава КДБ, Іван Тертель, повідомив, що в результаті оперативної діяльності затримано 26 осіб, із них 15 арештовано. Лукашенко закликав до жорсткого покарання тих, хто винен у корупційному скандалі, та вказав на необхідність вилучення їхньої власності на користь держави.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ