АКТУАЛЬНО

Масовий мітинг студентів “Львівської Політехніки” проти Ірини Фаріон

Сьогодні, 14 листопада 2023, студенти “Львівської політехніки” вийшли на вулиці міста, висловлюючи свою протест проти продовження роботи викладачки Ірини Фаріон у навчальному закладі.

Студенти вимагають відсунути Фаріон від посади викладача Політехніки через її ксенофобні заяви щодо російськомовних військовослужбовців ЗСУ. Мітинг проходив під гаслами “Геть Фаріон!”, “Освіта без Комуністів”, “Мова об’єднує – Фаріон палає!”.

Студенти заявили, що особи, які ширять ненависть та мракобісся, не повинні працювати в університетах. У своєму зверненні вони закликали всіх небайдужих приєднатися до акції та висловити свою підтримку.

Студенти підкреслили, що це не перший раз, коли вони виступають проти Фаріон та вказують на важливість виключення осіб, які поширюють ненависть, зі складу викладачів.

За зачиненими дверима ректорату університету провів важливі розмови та попросив студентів залишити корпус. Однак, студенти повідомили, що Фаріон так і залишається на своїй посаді.

Ректорат повідомив, що немає правових та законних підстав для звільнення Фаріон. Зазначено, що 23 листопада буде зібрана комісія, яка вирішить подальші кроки.

Ситуація залишається напруженою, а студенти продовжують чекати на рішення комісії. Наслідки цього протесту можуть мати далекосяжні наслідки для університетської спільноти та її майбутньої політики щодо викладацького складу

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ