АКТУАЛЬНО

Міноборони РФ спростовує прорив ЗСУ в Курську область

Міністерство оборони Росії заявило про успішне відбиття спроби прориву українських Збройних Сил на територію Курської області. За словами представників відомства, українські війська намагалися прорватися в Біловський район, але були зупинені російськими силами.

Нагадаємо, вчора Z-пабліки почали масово писати, що ЗСУ прорвалися до Біловського району, “наступають широким фронтом”, підходять до самого Білово. Однак, як бачимо, МО РФ це спростовує.

Будь-яких підтверджень прориву немає. Учора вночі з Білового в ефір виходили російські журналісти і заявляли, що жодних боїв біля міста не ведеться.

МО РФ також повідомляє, що “припиняли спроби прориву мобільних груп ЗСУ вглиб російської території”, зокрема в районі сіл Журавлі і Загальний Колодязь, що лежать за 20 і 30 км від російсько-українського кордону.

Російські військові телеграм-канали пишуть, що “українські ДРГ” проникають у тил російських військ на 20-30 кілометрів, де їх намагаються блокувати.

При цьому, за їхніми твердженнями, щільний контроль ЗСУ мають тільки над селами в прикордонній зоні.

Що стосується Суджі, то інформація звідти надходить суперечлива. Російські пабліки пишуть, що частину міста контролюють ЗСУ, частину – російська армія. При цьому тривають бої на флангах міста. Але актуальних відео з самої Суджі, які б підтверджували контроль тієї чи іншої сторони над містом, поки що немає (позавчора з’явилися відео з північно-західної околиці Суджі від ЗСУ, але коли його було зроблено, невідомо).

Україна офіційно військову ситуацію в Курській області не коментує.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ