АКТУАЛЬНО

Міст Метро в Києві в аварійному стані- чи можуть його закрити?

У Києві існує загроза часткового закриття червоної гілки метро через аварійний стан моста Метро та необхідність проведення ремонтних робіт. Голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності, Андрій Вітренко, повідомив про це в ефірі телемарафону.

Міст Метро перебуває в аварійному стані щонайменше два роки, проте кошти на проведення капітального ремонту були закладені в бюджеті тільки цього року.

В разі, якщо експертиза підтвердить аварійну небезпеку моста Метро, буде вимагатися його закриття. Відзначено, що це може стати катастрофічним для Києва, де вже не вистачає мостів для транспортного сполучення.

“Це стратегічні об’єкти для пересування не лише громадян. У нас в країні воєнний стан, який пов’язаний з певними обмеженнями й необхідністю ресурсного забезпечення діяльності Сил оборони. Тому це страшна подія, яка може статися будь-якої миті”, – зазначив Вітренко.

Однак очільник “Київського метрополітену” Віктор Брагінський стверджує, що стан моста не впливає на метрополітен, і регулярні обстеження не виявили критичних проблем для метропольного транспорту.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ