АКТУАЛЬНО

Місто, яке туристи ігнорують відвідуючи Європу

Люксембург опинився серед найменш популярних міст для подорожей у Європі. За минулий рік місто відвідало менше ніж мільйон туристів, що суттєво відстає від таких гігантів, як Париж чи Берлін, які щороку приваблюють десятки мільйонів відвідувачів. Про це повідомляє видання RTL Today.

Один із туристів, який здійснював турне по Європі і відвідав Люксембург, поділився своїм досвідом на Tripadvisor. За його словами, під час поїздки, коли він розповідав іншим мандрівникам, що збирається відвідати Люксембург, вони часто запитували: «А навіщо туди їхати?». Це ставлення свідчить про те, що Люксембург навіть не розглядають як привабливу туристичну локацію, навіть для коротких подорожей.

Статистика підтверджує це. Для порівняння, Париж щорічно відвідують близько 50 мільйонів туристів, Берлін приваблює 22,4 мільйона, тоді як Люксембург ледве досягає позначки в мільйон відвідувачів.

Цікаво, що навіть менш відомі європейські столиці, такі як Сараєво (3 мільйони туристів) та Белград (1,38 мільйона), мають більше відвідувачів, ніж Люксембург.

При цьому причини такої «туристичної нелюбові» не зовсім зрозумілі. Люксембург має низьку щільність населення – 1700 осіб на квадратний кілометр, у порівнянні з більш густонаселеними містами, як-от Париж (20 025 осіб на км²) або Лондон (5640 осіб на км²). Більша частина міста відведена під зелені зони: парки, лісові масиви, навіть сільськогосподарські угіддя.

Столиця Люксембургу може запропонувати чимало цікавого. Тут знаходяться старі квартали, включені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО, відомі каземати Петрюс, Національний музей, вражаючі замки, ратуші, мости й ущелини, які розділяють центр міста на дві частини. Також важливо зазначити, що проїзд у громадському транспорті в Люксембурзі абсолютно безкоштовний.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ