АКТУАЛЬНО

Молдова уклала угоду про будівництво автомагістралі, що створить зв’язок з ЄС та Україною

Молдова офіційно уклала угоду з Європейським інвестиційним банком щодо проведення попередньо техніко-економічної оцінки та досліджень для реалізації амбіційного проєкту будівництва автомагістралі Ясси-Унгени-Кишинів-Одеса.

Міністр інфраструктури та регіонального розвитку Молдови, Андрій Спіну, висловив переконання, що автомагістраль стане ключовим елементом, який з’єднає економічні та промислові центри трьох країн, сприятиме торговельному, економічному та соціальному розвитку регіону, а також зблизить Молдову з Європейським Союзом на інфраструктурному рівні.

Відзначається, що попереднє техніко-економічне оцінювання має бути завершено до кінця 2024 року, а техніко-економічне обґрунтування – до кінця 2025 року. Європейський інвестиційний банк уже надав кредит Молдові на суму 41,2 млн євро для покращення внутрішніх транспортних шляхів, включаючи розвиток залізничного сполучення. Цей кредит супроводжується грантом від ЄС у розмірі 12 млн євро, спрямованим на розвиток “коридорів солідарності” на кордонах з Україною.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ