АКТУАЛЬНО

Ми можемо стати свідками “зоряних війн”

Війна в космосі більше не наукова фантастика: протистояння Китаю і РФ Америці вже стало реальністю. Про це пише The Economist.

Видання наводить низку фактів того, що ціла низка держав використовує космос для військових цілей.

“У жовтні Росія запустила “Космос 2570”, останню “матрьошку” на орбіту: випустила другий супутник, який потім випустив третій. Для американського командування подібні речі виглядають як випробування “машини-вбивці”, тобто снаряда для знищення супутників…

Два нещодавно запущені космічні кораблі-роботи, зменшені версії космічного човника. Американський x37-b стартував з мису Канаверал 28 грудня. Китайський Шеньлун, або Божественний Дракон, був піднятий на воду двома тижнями раніше.

28 січня Іран заявив, що запустив три супутники; Західні країни побоюються, що вони можуть бути використані в їхній програмі створення балістичних ракет”.

Генерал Джон Шоу, колишній заступник голови Космічного командування, стверджує, що світ вступив у “третю космічну епоху”.

Адмірал Крістофер Грейді, заступник голови Об’єднаного комітету начальників штабів Америки, говорить ще більш відверто: “Космос став нашою найважливішою областю бойових дій”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ