АКТУАЛЬНО

Микита Батюк – мажор, альфонс чи просто свояк Миколи Тищенка?

Формулювання “чоловік найкращої подруги дружини депутата Тищенка” викликає сумніви, і є дивна обставина: чому цей чоловік залишається інкогніто в усіх публікаціях? Чи не здається вам це дивним?

Микита Батюк і Микола Тищенко

Микола Тищенко, безумовно, є “видатним” персонажем в історії українського шоу-бізнесу. Його остання роль як депутата-мажора також є помітною. Однак ми не оцінюватимемо його акторські достоїнства. Нас справді цікавить питання: чому персонаж, який часто з’являється в його оточенні, не отримує згадок на ім’я чи прізвище? Які причини цієї таємниці?

Усе почалося з того, що ми натрапили на пост в одному з популярних каналів у Telegram, в якому стверджувалося, що кум Миколи Тищенка, Микита Батюк, завдяки своїм зв’язкам з депутатом, отримав імунітет від мобілізації та свободу переміщення світом, у той час коли його батьківщина веде війну за своє існування. Ось цитата з поста: “Кум Тищенка Микита Батюк вирішив, що завдяки зв’язкам з нардепом він також має імунітет від мобілізації. Після початку повномасштабного вторгнення РФ Батюк із дружиною покинули Україну, щоб проводити час на курортах світу. Вони не приховують своїх дій і радісно діляться фотографіями відпочинку на Instagram”.

Ми зайшли на сторінку персонажа в Instagram і були вражені тим, як цікаво та безтурботно проводить свій час цей молодий мільйонер, про якого нам раніше не було відомо. Його сила волі викликає захоплення!

Незважаючи на війну і неприємності, з якими стикається Україна, Микита жодного разу не відмовляв собі в задоволенні відпочивати зі своєю постійною супутницею – Алісою Хомер, яку часто згадують у глянцевих ЗМІ як найкращу подругу і бізнес-партнерку Алли Барановської, колишньої дружини Миколи Тищенка.

Ми почали розслідування і виявили сторінку в російській соціальній мережі “ВКонтакте”, що належить Микиті Батюку, 1994 року народження, який народився в Донецьку і проживає на Печерську в Києві. Ми були здивовані відсутністю інформації про Микиту в інтернеті, тоді як про його дружину, Алісу Хомер, є велика кількість інформації.

“Світські левиці” Алла та Аліса (які насправді сестри) відкрили елітний комісійний магазин у Києві після переїзду з Донецька. Вони продавали ювелірні прикраси, колекційні екземпляри одягу та дизайнерське взуття у відмінному стані.

У 2016 році Алла Барановська, відома як засновник івент-агентства, піар-агент і журналіст, стала дружиною Миколи Тищенка, відомого як “Ревізор”. Однак найгучнішим і найскандальнішим проектом сестер стала не елітна студія краси “Clipse.Uzhgorod” – відкрита в Ужгороді для київської еліти, що тікає від війни, а серія заходів благодійного фонду “Дорога миру” (Way of Peace), які проводили в Празі, Парижі, Ніцці, Нью-Йорку та Варшаві.

Під виглядом благодійності “світські левиці” організовували ефектні вечірки для знаменитостей, вартість яких значно перевищувала суму зібраних пожертв. Аліса Гомер так втомилася від благодійності, що заплатила 15 тисяч євро за розкішний і тривалий відпочинок на Балі на початку січня. Вона навіть опублікувала фотографії з відпочинку на своїй сторінці в Instagram.

Підписникам вона радить “не відкладати життя на потім” і “не відмовляти собі в маленьких радощах”, що видається дещо дивним з огляду на те, що в Україні триває війна, внаслідок якої щодня гинуть сотні людей.

Цікаво зазначити, що Тищенко зміг залучити на свої заходи представників Міністерства закордонних справ України. Це може серйозно зашкодити його репутації з огляду на нецільове використання коштів іноземних спонсорів фонду. Хоча “благодійні вечері” не зробили великого багатства родині Тищенків, факт спекуляцій на потребах армії залишиться на їхній репутації.

Повернемося до загадкового персонажа – Микити Володимировича Батюка, який виявився свояком Миколи Тищенка. То звідки ж беруться гроші у цього загадкового персонажа, щоб підтримувати такий розкішний спосіб життя? Він подорожує світом, фотографується поруч із дорогими автомобілями і виглядає далеко не як бездомний. Можливо, його дружина, Аліса, заробляє достатньо на вторинному ринку?

Чи, можливо, його свояк щедро допомагає фінансово менш забезпеченому родичу? Однак відповідь на це запитання виявилася набагато простішою. Батько Микити Володимировича, Володимир Миколайович Батюк, за даними бази “Миротворця”, є головою Спілки промисловців “ДНР” і керівником Спілки підприємців “ДНР”.

Хоча точна сума, яку батько свояка Тищенка перераховує своєму нащадку, невідома, але очевидно, що синові вистачає. Він навіть постить фотографії у своєму Instagram, нібито на підтримку України.

Таким чином, з одного боку, він приймає “криваві” гроші, а з іншого боку, демонструє лояльність Україні. Проте, все ще залишається питання: чи отримує син зрадника України автоматичне звільнення від служби в армії, чи існує якась інша процедура, що дозволяє цьому громадянину уникнути служби?

Було б цікаво почути коментарі Тищенка щодо того факту, що він спілкується з сином відкритого зрадника України вже вісім років.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ