АКТУАЛЬНО

МЗС відреагувало на наміри РФ анулювати передачу Криму під контроль України у 1954 році

Міністерство закордонних справ України реагує на новину про законопроєкт, внесений до Державної Думи РФ, щодо визнання “незаконним” рішення 1954 року про передачу Криму Україні. Відповідно до МЗС України, це крок Росії у спробі виправдати свої грубі порушення міжнародного права. Влада в Кремлі, за словами українських дипломатів, реагує панічно перед очікуваною деокупацією півострова.

Міністерство наголошує, що спроба РФ зробити незаконним передачу Криму Україні – це ніщо інше, як спроба узаконити власні порушення міжнародного права. Українське МЗС також заявило, що влада Росії може продовжувати поширювати пропаганду, використовуючи свої закони, але це не змінить факту, визнаного міжнародною спільнотою – Крим є невід’ємною частиною України.

За матеріалами дослідження, яке опублікувало видання Newsweek, у 1954 році, коли Крим був переданий Україні, Росія та Україна були республіками СРСР. Україна зберегла контроль над Кримом після розпаду Радянського Союзу в 1991 році та проголосила свою незалежність.

Зазначимо, що недавно американський журналіст Такер Карлсон назвав анексію Криму 2014 року “законною”. Також представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Андрій Юсов, підкреслив, що окупанти в Криму розуміють, що їм доведеться звільнити територію, і хоча вони можуть не отримати чіткого оголошення про майбутні заходи, вони усвідомлюють, що це призведе до визволення української землі від окупантів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ