АКТУАЛЬНО

Нафта почала дорожчати через ураган

Ціни на нафту в середу зросли більш ніж на 1%, частково компенсувавши втрати, зафіксовані попереднього дня. Як повідомляє Reuters, основною причиною зростання стали занепокоєння з приводу урагану “Франсін”, який змусив нафтогазові компанії зупинити видобуток у Мексиканській затоці.

Ф’ючерси на нафту марки Brent піднялися на 84 центи (1,2%), досягнувши рівня 70,03 доларів за барель. Американські ф’ючерси на нафту також зросли на 81 цент (1,2%), до 66,56 доларів за барель.

Це підвищення настало після значного падіння цін у вівторок, коли Brent досягла найнижчого рівня з грудня 2021 року, а американський індикатор WTI впав до рівня травня 2023 року. Зростання цін на нафту було спричинене тим, що ураган “Франсін” змусив жителів Луїзіани евакуюватися, а компанії зупинили видобуток нафти в регіоні.

Проте, незважаючи на короткострокове підвищення цін, експерти не очікують тривалого зростання. Інвестори стурбовані уповільненням попиту на нафту у ключових ринках — США та Китаї. Ці фактори, на думку аналітиків, продовжуватимуть чинити тиск на нафтові ринки у найближчому майбутньому.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ