АКТУАЛЬНО

Найбільша в Китаї вітрова електростанція досягла повної потужності генерації електроенергії

Найбільша на суходолі вітрова електростанція (ВЕС) в Китаї, з річним обсягом генерації понад 10 мільярдів кіловат-годин (кВт-год) електроенергії, досягла свого максимального виробництва, повідомляє оператор ВЕС, компанія China General Nuclear Power Corporation (CGNPC).

Цей проєкт, розташований у пустелі в автономному районі Внутрішня Монголія на півночі Китаю, визначається як одна з перших великих станцій електрогенерації в Китаї, що використовує вітер та сонячну енергію. Проекти такого типу плануються для будівництва в пустельних регіонах країни.

За даними CGNPC, електростанція в Внутрішній Монголії виробляє електроенергію, що еквівалентна виробництву майже 3 мільйонів тонн вугілля. Це дозволяє уникнути викидів приблизно 8 мільйонів тонн вуглекислого газу в атмосферу.

Китай планує до кінця цього року ввести в експлуатацію нові об’єкти електрогенерації на основі відновлювальних джерел і досягти загальної потужності 45 ГВт. CGNPC наразі володіє понад 570 об’єктами нової електрогенерації по всій країні, включаючи ті, які використовують енергію вітру, сонячну енергію, сонячне тепло та водневу енергетику.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ