АКТУАЛЬНО

Найбільший авіаперевізник України продовжує здійснювати польоти, не зважаючи на конфлікт

Авіакомпанія SkyUp активно використовує можливості прибуткового ринку ACMI, надаючи літаки, екіпажі, технічне обслуговування та страхування для інших авіаперевізників. У контексті зупинення авіаційного сектору під час російської агресії в лютому 2022 року та закриття українського повітряного простору, SkyUp реагувала на нові реалії, укладаючи угоди з понад 20 авіакомпаніями, включаючи Air Albania, Air Moldova та Wizz Air.

Генеральний директор SkyUp, Дмитро Сєроухов, зазначив, що у період війни авіакомпанія змінила стратегію, фокусуючись на вантажних, чартерних та контрактних угодах типу ACMI, де авіакомпанія надає свої літаки та екіпажі клієнтам. Ринок ACMI став важливим для SkyUp, а бізнес зміг швидко розпочати роботу, оскільки більшість літаків авіакомпанії були евакуйовані з України передчасно. У результаті цієї стратегії SkyUp увійшла до 20 найбільших постачальників ACMI в Європі за червень 2023 року.

Окрім того, авіакомпанія розширила свої дії, отримавши операційні сертифікати в США та Канаді, та планує виходити на прибутковий ринок Північної Америки. Сєроухов наголошує на важливості подальшого розвитку партнерств для підтримки співробітників SkyUp і відзначає, що команда авіакомпанії має намір повернутися в Україну та допомогти країні в період після війни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ