АКТУАЛЬНО

Найсильніша спека за всю історію країни призвела до загибелі щонайменше 18 людей в Індії

Смерть щонайменше 18 людей в Індії стала наслідком найсильнішої спеки за всю історію країни, коли температура підіймалася, ймовірно, понад 50 градусів за Цельсієм.

За даними The Independent, десятеро і семеро людей загинули в штатах Одіша та Біхар відповідно, а одна особа померла в Делі в четвер, під час того як декілька пасажирів знепритомніли в аеропорту міста через спеку.

Рейс Air India, що мав вилетіти до Сан-Франциско, затримали на 20 годин через негоду, під час очікування вильоту після восьмигодинної затримки декілька пасажирів знепритомніло. Зазначається, що в літаку відсутній був кондиціонер.

Про смерті в Одіші повідомили з місцевої лікарні міста Руркела. Вісім осіб загинули ще до прибуття в лікарню, а двоє під час лікування, повідомили офіційні джерела.

Влада штату вже розпочала розслідування причин загибелі людей, підозрюючи, що причиною може бути хвиля спеки.

Зазначається, що щонайменше сім осіб загинули в Біхарі через надмірну спеку, коли температура наближалася до 45°C. Загалом, за останні 48 годин загинуло 18 осіб через спеку.

З цих 18 осіб, вісім були співробітниками виборчих комісій, заявив Державний центр із надзвичайних ситуацій.

Температура в Делі цього тижня досягала близько 50°С, а місцеві джерела зафіксували найвищу температуру в 52,9°С, що є рекордом для країни.

Під час цієї спеки, деякі регіони Біхару та Одіші голосують на останньому етапі національних виборів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ