АКТУАЛЬНО

Напад на тюремний конвой у Франції: злочинці вбили охоронців та втекли

У Нормандії, що на півночі Франції, стався насильницький інцидент, коли озброєні зловмисники здійснили напад на тюремний конвой у спробі визволити ув’язненого. Під час атаки вони вбили двох охоронців і поранили ще трьох. Зловмисників поки не вдалося впіймати.

Міністр юстиції Франції Ерік Дюпон-Моретті зазначив, що такі події є дуже рідкісними для даного регіону. Інцидент стався під час транспортування ув’язненого із суду до сусідньої в’язниці.

На відеозаписах з місця події видно, як чорний позашляховик, що був увійманий під вогнем, врізався у тюремний фургон на автомагістралі. На знімках помітно двох осіб у капюшонах, які тримали зброю.

Цей інцидент є першим за останні 30 років, коли відбулася смерть працівника французької в’язниці під час подібної ситуації. Загиблий охоронець залишився з дружиною та двома дітьми, тоді як інший мав дружину, яка перебувала на п’ятому місяці вагітності.

Зловмисники, які влаштували засідку, поки що не затримані. Проводиться активний розшук нападників і ув’язненого, 30-річного Мохамеда Амра, який перебував під вартою за крадіжку зі зломом і викрадення, пов’язане зі смертю.

Міністр внутрішніх справ Джеральд Дарманін повідомив, що національна жандармерія та сотні поліцейських залучені до пошукових операцій. Наразі влада встановила блокпости на місці події.

Президент Франції Емманюель Макрон підкреслив, що влада робить все можливе для виявлення та притягнення до відповідальності винних у цьому злочині, щоб забезпечити справедливість в ім’я французького народу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ