АКТУАЛЬНО

Наростити виробництво боєприпасів в Євросоюзі вдасться у кінці 2025 або початку 2026 року

Євросоюз зможе значно наростити виробництво боєприпасів, зокрема для поставок Україні, не раніше кінця 2025 року або початку 2026 року, пише The Wall Street Journal.

Європейські виробники зброї нарощують виробництво, але через регулювання, проблеми з ланцюжками поставок, відсутність державного фінансування і брак робочої сили значне зростання виробництва не очікується до кінця наступного року або початку 2026 року.

За словами чиновників і представників промисловості з кількох країн, розширення вже діючого заводу з виробництва боєприпасів займає близько двох років, а будівництво нового – близько п’яти.

Нездатність союзників по НАТО забезпечити Україну достатньою кількістю боєприпасів – це не питання потенціалу, а питання політичної волі, заявив журналістам генсек НАТО Столтенберг.

ЄС заявив, що його збройові компанії зможуть виробляти 1,4 мільйона снарядів на рік до кінця 2024 року і два мільйони до кінця 2025 року. До середини минулого року до 50% усієї оборонної продукції ЄС експортувалося в треті країни, крім України.

Водночас Чехія в коаліції з іншими країнами має намір закупити близько 800 000 артилерійських снарядів для України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ