АКТУАЛЬНО

Нестача кадрів в Україні веде до негативних наслідків в економіці

Україна стикається з серйозною проблемою дефіциту кадрів, що може призвести до значного зниження виробництва та негативно вплинути на всю економіку країни. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на дослідження Київського Інституту економічних досліджень і політичних консультацій.

Згідно з опитуванням, проведеним київським Інститутом економічних досліджень і політичних консультацій на початку цього року, ця проблема посідає друге місце після зростання витрат українських компаній. Близько половини опитаних зазначили, що відчувають дефіцит персоналу.

«Дефіцит кадрів став однією з головних проблем бізнесу, адже пошук роботи забирає все більше енергії у менеджерів. Під час війни заробітна плата перевищила рівень до російського вторгнення в лютому 2022 року. Закон про мобілізацію, який набув чинності минулого місяця, має на меті поповнити лави української армії сотнями тисяч військовослужбовців. Однак брак працездатних чоловіків і жінок стає ударом для великого і малого бізнесу, що є основою економіки воєнного часу», – пише видання.

За прогнозом Bloomberg, ця проблема тільки загострюватиметься, адже російське вторгнення триває вже третій рік. І Україна буде змушена заповнювати прогалину, яку залишили мільйони людей, що виїхали з країни, пішли в армію або загинули в бою.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ