АКТУАЛЬНО

Нетаньяху відхилив концепцію формування палестинської держави

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив про рішучий наступ у Секторі Гази та відмовився від закликів США щодо створення палестинської держави після завершення війни. У телевізійному виступі він обіцяв продовжити наступ доти, поки Ізраїль не здобуде рішальну перемогу над терористичною організацією ХАМАС.

Нетаньяху застеріг, що будь-яке майбутнє угодою Ізраїль має контролювати безпеку на всій території на захід від річки Йордан. Тим часом уряд США заявив про намір продовжити зусилля для досягнення рішення про дві держави.

Спеціальна доповідачка ООН Франческа Альбанезе звинуватила Ізраїль у порушенні міжнародного гуманітарного права під час війни у Секторі Гази. Вона застерегла, що країна повинна дотримуватися міжнародних стандартів, навіть у разі самооборони проти ХАМАСу. Альбанезе висловила занепокоєння за безпеку цивільного населення, яке стало жертво бомбардувань, та засудила насильство з обох сторін конфлікту.

Зазначимо, що триваюча війна в Секторі Гази вже призвела до значної кількості жертв, і позиції між Ізраїлем і США стають все більш розбіжними.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ