АКТУАЛЬНО

Нічна атака дронів на російський Воронеж – оголосили надзвичайний стан, руйнування біля аеродрому

Російське міноборони повідомляє, що ППО збила над Воронежем і областю п’ять українських дронів і “перехопила” ще три. Ще чотири безпілотники нібито перехопили над Бєлгородською областю. У Воронежі ввели “режим надзвичайного стану”.

Відомство стверджує, що атака відбувалася в проміжку між 2 і 3 ночі за московським часом. Які саме об’єкти атакували – російське міноборони не уточнила.

Українська влада поки що не коментувала події у Воронежі, але раніше визнавала удари дронами по військових цілях в російських тилах, звідки Росія атакує Україну.

Як раніше повідомляли російські телеграм-канали, вночі в Воронежі прогриміло багато вибухів.

У телеграмі публікували відео, де над містом видно і чути вибухи.

Як повідомляв канал “Осторожно новости”, у місті прогриміло приблизно 10 вибухів.

За даними місцевої влади, через падіння уламків збитих дронів почалася пожежа в багатоповерхівці, ще в декількох – вибите скло.

ЗМІ публікували фото і відео, на яких фасад 10-поверхового житлового будинку на вулиці Тепличній пошкоджений, на 8-му поверсі – пожежа.

Телеграм-канал Baza пише, що в постраждалій квартирі вигорів балкон, вибиті вікна і балконні двері, постраждали меблі. Ще 35 квартир отримали менш значні пошкодження, сказав губернатор.

У Радянському районі Воронежа, де дрон впав на багатоповерхівку, розташований військовий аеродром “Балтимор”. За даними українських джерел, цей аеродром використовують для завдання ударів по Україні.

За повідомленням агентства ТАСС, усього пошкодження мають декілька будинків Воронежа, жителів одного з будинку в Радянському районі міста евакуювали.

Губернатор регіону Олександр Гусєв повідомив, що через атаку легкі поранення отримала 10-річна дівчинка, у неї колоті та різані травми руки, ноги і шиї.

У своєму телеграм-каналі Гусєв написав, що, за даними міністерства з надзвичайних ситуацій, дитина потребувала допомоги “в результаті влучання в квартиру на вулиці Тепличній фрагментів збитого БПЛА”. Медичну допомогу надали на місці, додав чиновник.

Після серії вибухів у Воронежі запровадили стан надзвичайної ситуації.

Останній раз про атаку дронів на Воронеж повідомляли 14 липня. Тоді збили три безпілотники, постраждалих та руйнувань не було, повідомляв губернатор.

Минулого тижня він повідомляв про українські дрони в Воронезькій області. Одного з них збили, а другий впав і пробив дах нежитлової будівлі.

Також під час нещодавніх атак Росії на Україну у Воронезькій області впала російська крилата ракета і зруйнувала цілу вулицю в селі Петропавлівка. Спочатку Росія звинуватила в атаці Україну, але потім Міноборони РФ визнало випадковий удар по своїй території.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ