АКТУАЛЬНО

Нідерланди готові надавати гуманітарну допомогу в Газу за допомогою повітряних скидань, якщо це буде необхідно

26 січня уряд Нідерландів оголосив про розгляд можливості використання військових літаків для скидання гуманітарної допомоги в секторі Гази. Міністри закордонних справ, оборони й торгівлі подали спільний лист до нижньої палати парламенту, в якому зазначили, що уряд розглядає можливість військового внеску для доставки гуманітарної допомоги мешканцям Гази за допомогою повітряних шляхів.

Міністерство оборони виразило намір провести скидання допомоги з повітря, якщо з’явиться така можливість, зазначивши, що будуть надані повідомлення постфактум з міркувань безпеки. Міністри висловили стурбованість “жахливою гуманітарною ситуацією” в секторі Гази, де є величезний дефіцит необхідних речей, води, продуктів харчування та ліків.

Розгляд можливості скидання гуманітарної допомоги з військових літаків у Газу став актуальним після подібних заходів Франції та Йорданії. Нідерландські депутати ухвалили резолюцію, закликаючи уряд повторити цей крок.

Щодо ситуації в Газі, надійні дані важко отримати, проте міністерство охорони здоров’я, яке контролюється терористичним угрупованням ХАМАС, повідомляє про понад 26 тисяч загиблих і значні руйнування. Напередодні Міжнародний суд ООН закликав уряд Ізраїлю прийняти “негайні і рішучі заходи” для поліпшення ситуації в Газі та підвищення надання допомоги для уникнення геноциду.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ