АКТУАЛЬНО

Німеччина направляє €700 000 на відновлення інтернету в Україні

Міністерство цифрової трансформації України разом із німецьким урядом розпочинає грантову програму на суму €700 000 для відновлення інтернет-інфраструктури на територіях, що зазнали наслідків воєнних дій. Гранти розподіляться порівну між 70 телеком-компаніями, що працюють у ряді областей України.

Згідно з інформацією від Укргазбанку, в результаті війни близько 30% земель стали забрудненими, що створює серйозні загрози для здоров’я та безпеки. Грантова програма дозволить аграріям використовувати фінансову підтримку для розмінування та відновлення сільськогосподарської діяльності.

Кошти грантів можна витратити на обладнання, оплату електроенергії, орендну плату, утримання мереж та зарплату працівників. Термін реалізації гранту становить 4 місяці з моменту підписання угоди.

Гранти стають можливими завдяки додатковому фінансуванню уряду Німеччини та програмі міжнародної співпраці ReACT4UA / EU4Business, ініційованій Європейським Союзом та урядом Німеччини. При цьому Мінцифра наголошує на необхідності відновлення всієї телекомунікаційної інфраструктури, для чого потрібно близько $2,2 млрд.

 

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ