АКТУАЛЬНО

Німецькі ЗМІ б’ють на сполох: генералів бундесверу виявилося легко прослухати

“Міністр оборони Пісторіус зіткнувся з вибухонебезпечним випадком прослуховування, пов’язаним із делікатною темою ракет Taurus”, – N-TV.

“Четверо високопоставлених військових бундесверу протягом півгодини розмовляють на одну з найбільш політично вибухонебезпечних тем сучасності – і запис потрапляє в інтернет. Те, що звучить як казка про розбійників, схоже, стало реальністю”, – Business Insider.

“Неприємний сюрприз для бундесверу: російські пропагандисти опублікували запис вибухонебезпечної телефонної розмови між чотирма високопоставленими німецькими офіцерами”, – Bild.

“Міністр оборони Пісторіус має терміново пояснити громадськості, наскільки аудіозапис консультацій між німецькими військовими офіцерами щодо можливих сценаріїв атаки на Кримський міст є правдою чи підробкою”, – депутат Севім Дагделен у Berliner Zeitung.

“На перший погляд, запис може бути справжнім: голоси не звучать явно сфабрикованими, військові здаються знайомими один з одним, а також згадується величезна кількість деталей, що стосуються численних внутрішніх процесів. Джерела в бундесвері повідомили ZDF, що вважають зміст записів справжнім, але не змогли перевірити це з упевненістю”.

“Початковий внутрішній аналіз Міністерства оборони припускає, що запис не був сфальсифікований, і це ставить у скрутне становище і федерального канцлера Олафа Шольца. Він відкинув можливість поставки Taurus в Україну, пославшись на те, що німецькі солдати потрібні в Україні для запуску крилатих ракет. З іншого боку, генерали в записі припускають, що Україна зможе керувати ними і самостійно”, – Focus.

“Ні для кого не секрет, що Росія шпигує за Німеччиною. Але тепер прослуховуванню піддалися навіть генерали ВПС”, – RND.

Якщо переговори бундесверу так легко прослухати – у нинішній ситуації це катастрофа. “З огляду на вибухонебезпечний характер тем, у цьому випадку слід було використовувати зашифровану лінію зв’язку”, – Der Spiegel.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ