АКТУАЛЬНО

США обмежують військову допомогу Україні через фінансові проблеми

Плани США стосовно допомоги Україні натрапили на фінансові труднощі, які змусили Пентагон обмежувати потік військової допомоги. За словами заступниці речника Пентагону, Сабріни Сінгх, залишилося лише 1 мільярд доларів на поповнення запасів озброєнь, вже відправлених до України.

“Ми були змушені обмежити нашу підтримку Україні”, – зазначила Сінгх, вказуючи на необхідність додаткових коштів від Конгресу для подальшої підтримки України.

Розгортання нових пакунків допомоги у сумі 61,4 мільярда доларів для України та Ізраїлю чекає на схвалення Конгресом. Проте, позиції щодо розділення цих пакунків викликають суперечки серед політичних лідерів, спричинюючи затримки у прийнятті рішення.

Ця ситуація зумовила обмеження обсягу військової допомоги для України в рамках підтримки, яку США продовжують надавати в боротьбі країни з Росією. Сінгх також відзначила, що адміністрація має можливість направити до України зброю на суму до 4,9 мільярдів доларів в рамках інших повноважень Конгресу.

Це фінансове обмеження вимагає термінового ухвалення рішення від політичних лідерів для забезпечення неперервної підтримки України у боротьбі за свою безпеку.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ