АКТУАЛЬНО

Об’єкт, запущений КНДР, обертається навколо Землі, – Японія

Японський уряд підтвердив, що об’єкт, який був запущений Північною Кореєю на початку тижня та що Пхеньян визначає як розвідувальний супутник, реально обертається навколо Землі. Про це повідомив міністр оборони Японії, Мінору Кіхара, за результатами аналізу спільно з Сполученими Штатами та Південною Кореєю.

Кіхара додав, що Японія разом із союзниками продовжить вивчати функціонування об’єкта з моменту запуску. У травні цього року, перед спробою Північної Кореї запустити супутник, сили оборони Японії отримали наказ збивати будь-який снаряд, що може потенційно зазіхнути на територію країни, використовуючи різноманітні системи, зокрема ракети-перехоплювачі та есмінці з системами протиракетної оборони “Іджис”.

Враховуючи ймовірність нових ракетних запусків з боку Північної Кореї, Кіхара наголосив, що рішення щодо продовження чи скасування наказу буде прийняте пізніше, після аналізу всіх даних.

Наразі, Космічні сили США надають північнокорейському супутнику окремий номер, що свідчить про визнання Вашингтоном того, що цей об’єкт дійсно опинився на навколоземній орбіті. Міноборони США залишається в стані аналізу щодо інформації про успішність запуску супутника з боку Північної Кореї.

Сполучені Штати, Японія і Південна Корея вважають, що під виглядом космічного супутника Північна Корея фактично тестує нову міжконтинентальну балістичну ракету великої дальності, використовуючи технології запуску, ідентичні тим, що застосовуються у ракетах-носіях.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ