АКТУАЛЬНО

Окупанти скинули дві бомби на дитячий садок у Мирнограді

Російські військові скинули авіабомби на дитячий садок у Мирнограді Донецької області, внаслідок чого п’ятеро людей отримали поранення. Про це повідомляє Національна поліція України.

“Учора, 31 травня, близько 22:10 ворог скинув на місто авіабомби «УМПБ Д-30 СМ». П’ятеро цивільних осіб зазнали поранень. Першу медичну допомогу людям надавали парамедики поліції”, – зазначили в Національній поліції.

За інформацією правоохоронців, серед постраждалих троє чоловіків у віці 22, 38 і 39 років, а також дві жінки у віці 40 і 68 років. Усі вони мають мінно-вибухові травми, осколкові поранення та різані рани.

Варто зазначити, що 11 травня на Авдіївському напрямку російські військові збили український штурмовик Су-25, який належав 110-й окремій механізованій бригаді імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

Крім того, російські окупанти продовжують знищувати інші міста на Донеччині, зокрема Часів Яр. Видання Associated Press опублікувало кадри зруйнованого міста, де практично немає цілих будівель, а будинки та муніципальні установи повністю зруйновані. Місто, в якому раніше мешкало 12 000 людей, тепер майже безлюдне через дії РФ.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що для України зараз найважливіше завдання полягає у зупиненні наступу російських військ. Він підкреслив це у своєму виступі на 808-й день війни, приділяючи особливу увагу ситуації на Донеччині, зокрема на Покровському напрямку, де щоденно відбувається понад 30 бойових зіткнень.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ