АКТУАЛЬНО

OpenAI планує залучити додаткові кошти від Microsoft для розвитку універсального штучного інтелекту

OpenAI, розробник чат-боту ChatGPT, планує отримати додаткову фінансову підтримку від свого основного інвестора Microsoft для створення універсального штучного інтелекту (AGI). Як повідомлено в інтерв’ю Financial Times, керівник OpenAI, Сем Альтман, виражає позитивне ставлення до партнерства з Microsoft і планує залучати ще більше коштів для подальшого вдосконалення штучного інтелекту.

Партнерство між OpenAI та Microsoft, яке розпочалося із великого інвестиційного внеску в розмірі 10 млрд доларів раніше цього року, здається успішним. OpenAI оцінили в 29 млрд доларів. Альтман висловлює надію на подальші інвестиції Microsoft, зазначаючи, що “попереду ще довгий шлях і багато обчислень, які потрібно побудувати між нами і AGI… витрати на навчання просто величезні.”

Відповідаючи на питання про можливість подальших інвестицій від Microsoft, Альтман відповів: “Я сподіваюся на це”. Він також зауважив, що компанія залишається збитковою через великі витрати на навчання, але завдяки партнерству з Microsoft обіцяє взаємовигідний успіх для обох компаній.

Новини про розвиток бізнес-моделі OpenAI також стали очевидними після представлення нових інструментів і оновленням моделі GPT-4 для розробників та компаній. Альтман також повідомив, що OpenAI працює над створенням більш автономних агентів, спроможних виконувати завдання від написання коду до здійснення платежів.

Зазначимо, що OpenAI також активно працює над GPT-5, наступним поколінням своєї моделі штучного інтелекту. Альтман не вказав точних термінів запуску, але зауважив, що для навчання нової моделі буде потрібно більше даних, які будуть отримані з поєднання загальнодоступних та приватних наборів даних.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ