АКТУАЛЬНО

Переосмислення структури європейської безпеки –  ключ до вирішення української кризи

Згідно з аналізом порталу Responsible Statecraft, вирішення української кризи можливе лише шляхом переосмислення структури європейської безпеки та перегляду підходів до вирішення конфлікту.

Автори статті вважають, що Україні та її західним союзникам необхідно зрозуміти, що максималістські цілі не приведуть до мирного врегулювання ситуації.

Як стверджує Responsible Statecraft, єдиний вірний спосіб його вирішення полягає в тому, щоб вийти за межі двосторонніх переговорів і включити в них кроки зі створення нової всеосяжної системи європейської безпеки, і, що особливо важливо, – за участю Росії.

«Замість того щоб створювати більше НАТО, яке розширюється до кордонів Росії, виключає її та конкурує з нею, дипломатична енергія могла б бути спрямована на створення нової інклюзивної структури європейської безпеки, що включає Росію у співпрацю», – пропонує RS.

Ця нова структура могла б позбавити Україну необхідності вступати до НАТО, США – необхідності брати на себе зобов’язання з підтримки Києва, а Зеленського – особистої відповідальності та невдоволення українців.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ