АКТУАЛЬНО

Європа перед викликом: хто оплачуватиме «вічну війну» в Україні?

Європейські лідери все більше занепокоєні можливістю того, що Сполучені Штати можуть послабити свої зобов’язання щодо захисту Європи, зокрема підтримки України у її протистоянні з Росією. Як пише оглядач The American Conservative Айвен Іланд, незалежно від результату наступних президентських виборів у США, Європі, можливо, доведеться взяти на себе основний тягар фінансування «вічної війни» в Україні.

Європейські лідери переживають, що США можуть послабити свої зобов’язання щодо захисту континенту, навіть якщо на прийдешніх президентських виборах переможе Камала Гарріс. І їхні побоювання не марні, вважає оглядач The American Conservative Айвен Іланд.

Хоча Гарріс оточують радники, які виступають за тісні трансатлантичні відносини, їй доведеться зважати на те, що американців дедалі більше дратують величезні постійні рахунки, які їм доводиться оплачувати для підтримки України. Особливо з урахуванням того, що заявлені військові цілі країни – повернення всіх втрачених територій, – виглядають фантазією, зазначає публіцист.

На його погляд, у європейців немає бажання робити більше для власної оборони, тому що Вашингтон десятиліттями забезпечує їхню безпеку. Ситуація зміниться тільки в тому разі, якщо США за Гарріс або Трампа дадуть зрозуміти, що вони очікують від союзників більшого і не хочуть оплачувати величезні витрати, «пов’язані з вічною війною в Україні».

Європа має стати на шлях виправлення. Для цього їй слід узяти на себе військові витрати Києва, якщо він і далі відмовлятиметься від переговорів із Москвою, тоді як «Сполучені Штати, які й без того загрузли в боргах, вийдуть із гри», зазначає Іланд.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ