АКТУАЛЬНО

Починаючи з сьогоднішнього дня українці можуть подавати заявки на придбання нового житла за житловими сертифікатами “єВідновлення”

Від сьогодні українці, які отримали житлові сертифікати “єВідновлення” як компенсацію за знищене майно, мають можливість подати заяву про бронювання коштів для придбання нового житла. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці у соцмережі.

За його словами, українці можуть придбати будинок або квартиру за допомогою цих сертифікатів. Щоб скористатися можливістю, необхідно вибрати житло, домовитися з продавцем, оновити “Дію”, а потім у розділі “єВідновлення” відкрити вкладку “Сертифікати” на житло та вибрати “Забронювати кошти”. Протягом п’яти робочих днів у “Дію” надійде підтвердження про бронювання коштів.

Українцям, які вже забронювали кошти, надається 30 днів на оформлення угоди купівлі-продажу. Придбати житло можна як в новобудові, так і на вторинному ринку. Також існує можливість інвестувати кошти у будівництво.

“Якщо не вдасться встигнути, ви можете подати заяву про бронювання коштів ще раз. Угоду купівлі-продажу можуть оформити лише нотаріуси, які мають доступ до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Протягом п’яти днів кошти надійдуть на рахунок продавця житла”, – зазначив Федоров.

Міністр також наголосив, що перед тим, як бронювати кошти за сертифікатом, важливо переконатися, що ви вже припинили право власності на знищений об’єкт нерухомості. Це можна зробити в ЦНАПі або в нотаріуса, який має повноваження державного реєстратора.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ