АКТУАЛЬНО

Подробиці затримання Павла Дурова

Французьке видання Libération розкрило нові деталі затримання засновника месенджера Telegram Павла Дурова, яке відбулося в приміщенні Національного митного управління Франції з боротьби з шахрайством. Інформація, отримана від джерел, близьких до розслідування, свідчить про те, що Дуров не лише здав свій мобільний телефон та код доступу, але й проявив готовність до співпраці.

«Коли Дурова взяли під варту в приміщенні Національного митного управління Франції з боротьби з шахрайством, він, за словами джерела, близького до розслідування, виявив готовність до співпраці, передав свій мобільний телефон і навіть код доступу», – повідомила газета.

При цьому видання припускає, що він був готовий до такого повороту подій і «не виглядав стурбованим» під час затримання.

На допитах Павло Дуров «дістав свій козир і заявив, що відкрив офіційний канал зв’язку з Головним управлінням внутрішньої безпеки Франції (DGSI) в рамках боротьби з тероризмом, з гарячою лінією і спеціальною адресою електронної пошти. Обмін інформацією цим каналом, як стверджується, запобіг кільком терактам».

Мільярдер при цьому додав, що цим каналом Франція почала «неправомірно» надсилати запити і за темами, не пов’язаними з тероризмом, тому вони залишилися без уваги.

За словами джерела, близького до розслідування, Дуров також стверджує, що агенти DGSI приходили до нього в Дубаї. Але суть візиту він відмовився розкривати через те, що це може бути державною таємницею.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ