АКТУАЛЬНО

Поки українські війська воюють у Курській області, росіяни захоплюють містечка на Донбасі

Німецька газета Bild опублікувала нові дані про хід військових дій в Україні, які вказують на те, що російська армія змогла захопити п’ять українських населених пунктів на Донбасі, попри обмежені успіхи українського наступу в Курській області.

«У той час як українська армія могла взяти під свій контроль тільки одне невелике російське містечко Суджа (6000 жителів), російська армія захоплення завоювала п’ять українських населених пунктів із загальним населенням більше ніж 53 000 жителів тільки в серпні – включно з Новогродівкою, Красногорівкою, Дружбою, Сіверним та Нью-Йорком», – ідеться в статті.

«Україна на Донбасі платить високу ціну за успіхи під Курськом. Тиск Росії на Покровськ і його евакуація ставить під сумнів стратегію українського керівництва», – заявив військовий експерт Ніко Ланге.

Ланге бачить прямий зв’язок між успіхами ЗСУ в Росії та дедалі загрозливішою ситуацією на Донбасі.

«Київ забрав свої найкращі підрозділи зі сходу країни, щоб мати можливість просуватися на заході Росії. Недоукомплектовані підрозділи на Донбасі не можуть протистояти росіянам, що спричиняє внутрішні дискусії та заворушення», – каже Ланге.

Видання наводить й інші точки зору – що український наступ у Курській області показав Заходу хиткість «червоних ліній» Росії, і з цього погляду він успішний. Але, як пише Bild, досі Захід не відреагував так, як хотілося б Києву.

«Берлін, Париж, Лондон і Вашингтон не переглянули свої заборони на використання поставленої зброї проти російських аеродромів та інших стратегічних цілей у Росії», – нагадує видання.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ