АКТУАЛЬНО

Поставка данських літаків F-16 в Україну затримається на кілька місяців

Поставка 6 винищувачів, яку спочатку планувалося здійснити до Нового року, тепер затримується на 6 місяців, повідомляє данська газета Berlingske.

Передача Данією Україні військових винищувачів F-16 буде відкладена на півроку, повідомляє данська газета Berlingske з посиланням на Міністерство оборони країни.

Київ давно стверджує, що йому потрібні винищувачі, щоб досягти значного військового прогресу проти Росії, яка розпочала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Данія, Нідерланди, Норвегія та Бельгія оголосили про готовність надати Києву винищувачі F-16 американського виробництва.

“Відбір (пілотів – ред.) триває, тренування ось-ось розпочнеться, і близько Нового року перша група літаків, сподіваюся, вилетить з Данії в Україну – близько шести. Сподіваюся, наступного року в Україну буде відправлено ще вісім літаків, а через рік – п’ять”, – заявив прем’єр-міністр Данії в серпні минулого року.

Однак у жовтні міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив, що перші літаки будуть відправлені до квітня 2024 року.

Данія була однією з перших країн, яка пообіцяла поставити винищувачі американського виробництва Києву, і є одним з найбільших донорів у військову оборону України.

Українські пілоти розпочнуть тренування на двох винищувачах F-16, подарованих Норвегією, в Данії, оголосив цього тижня норвезький уряд.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ