АКТУАЛЬНО

Пожежа в найвідомішій психіатричній лікарні світу

На півдні Англії сталася пожежа у психіатричній лікарні Бродмур, де утримували одних із найвідоміших злочинців світу. У соцмережах з’явилися кадри з палаючою будівлею та димом, що піднімається над психлікарнею.

Бродмур — психіатрична лікарня суворого режиму, де відбували свої терміни такі злочинці, як Чарльз Бронсон, Ронні Крей, серійний вбивця Пітер Саткліфф, відомий як “йоркширський різник”, та вбивця Роберт Модслі. Серед нинішніх ув’язнених у Бродмурі знаходиться Йен Болл, який у 1974 році намагався застрелити принцесу Анну, дочку королеви Єлизавети II.

Пожежа спалахнула в одній зі старих багатоповерхівок медичного комплексу, збудованих до 1900-х років. Для ліквідації пожежі було залучено понад 40 пожежників. Про загиблих чи поранених не повідомляється. Спеціалісти наразі встановлюють причину пожежі.

Ці приміщення з 2019 року більше не використовуються для утримання в’язнів та людей з психічними хворобами. Нові будівлі психлікарні Бродмур були побудовані поряд зі старими вікторіанськими. У лікарні перебувають 240 ув’язнених з психічними захворюваннями. Зазвичай пацієнти проводять тут п’ять-шість років, але деякі залишаються значно довше. Через високі стіни лікарні британці часто сприймають Бродмур як в’язницю.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ