АКТУАЛЬНО

Голова сільради Миколаївської області з місцевого бюджету оплатив послуги адвоката, щоб захищатися в суді щодо розтрати державного майна

Голова Галицинівської сільради Іван Назар від імені органу місцевого самоврядування підписав договір про надання за бюджетні гроші юридичних послуг адвоката, який представляє його інтереси у справі щодо розтрати та привласнення майна. Про це патрульний поліцейський Андрій Білоус написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами, 6 вересня голова Галицинівської громади має судове засідання за обвинуваченням – привласнення та розтрата майна. Як відомо, адвокатом у цій справі виступає Дмитро Голубенко.

“Але навіщо платити з власної кишені, якщо можна оплатити з бюджету громади. Ви скажете, це неможливо. На моїй пам’яті, це вже втретє чи вчетверте.

Схема проста, питання виноситься на сесію, нібито громаді потрібні юридичні послуги, хоча в нас у сільраді є юрист. Депутати за це голосують, сума там велика 380 тисяч гривень”, – написав Андрій Білоус. Також він зазначив, що замовлення юридичних послуг пройшло навіть через систему Prozorro, де дивним чином переможцем став адвокат Дмитро Голубенко. “Напевно, тому що комісія з тендеру на другому поверсі сільради. Ось так робляться справи, а ви по 100 гривень донатите на ВСУ.

До речі, сільрада не придбала за два роки війни жодного товару для хлопців, які боронять громаду, багато хто з них, на жаль, уже віддав свої життя. У кого війна, а в кого бізнес на крові”, – сказав патрульний.

Як повідомили “Злочинності НЕТ”, ідеться про кримінальне провадження щодо підробки документів і заволодіння майном групи осіб під час ремонту водогону в селі Лимани 2017 року.

Прокуратура направила обвинувальний акт на розгляд до суду ще 2018 року. За версією слідства підряднику незаконно заплатили 800 тисяч гривень, але роботи фактично так і не були виконані. Директором підрядної фірми ТОВ “Єдині комунальні системи” тоді була Іванна Криворучко.

Схожі договори про юридичні послуги Галицинівська сільрада в особі Івана Назара також підписувала у 2022 (на 26,4 тисяч гривень) та у 2021 році (на 196 тисяч гривень).

Однак вони були укладені не безпосередньо з адвокатом Дмитром Голубенком, а з адвокатським об’єднанням “Закон”, де він є співзасновником.

Під час аналізу витрат у 2022 році не виявлено виплат на АО “Закон”, а у 2022 році п’ять виплат адвокатам на загальну суму 218 тисяч гривень.

У договорі за 2023 рік зазначено, що година роботи адвоката обійдеться бюджету Галицинівської громади в 950 гривень.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ