АКТУАЛЬНО

Прем’єр-міністр Люксембургу різко розкритикував Орбана за його дії проти України

Прем’єр-міністр Люксембургу Ксав’є Беттель відреагував на дії глави уряду Угорщини Віктора Орбана. Про це повідомляє Європейська правда.

Ксав’є Беттель різко розкритикував Орбана за його зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним. Про це він повідомив на другий день саміту лідерів ЄС у Брюсселі 27 жовтня. Беттель висловив обурення з приводу таких контактів та їхніх наслідків.

Беттель вважає, що дії Орбана, який зустрівся з Путіним, є неприпустимими, особливо в контексті російської агресії в Україні. Він оцінив зустріч як неповагу до пам’яті загиблих в українському конфлікті, що негативно позначилася на миротворчих зусиллях.

“Те, що він (Віктор Орбан) зробив із Путіним, – це середній палець для всіх солдатів, які щодня помирають в Україні і страждають від російського нападу”, – сказав глава уряду Люксембургу.

Беттель також наголосив, що ЄС не повинен залежати від фінансових вимог Угорщини, пов’язаних із підтримкою України. Він закликає до пошуку позитивних рішень в інтересах міжнародної солідарності та цінностей ЄС.

Естонська прем’єрка Кая Каллас повідомила, що інші країни закликали Угорщину і Словаччину замислитися про наслідки свого рішення припинити військову підтримку України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ