АКТУАЛЬНО

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо передбачав замахи на членів уряду

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, якого вчора тяжко поранено в результаті нападу, попередньо передбачав можливість замахів на членів уряду трохи більше ніж місяць тому. Його заява, опублікована у Facebook 10 квітня, стала свідченням про попередження щодо загострення політичної ситуації в країні.

“Урядових політиків непристойно лають на вулицях, і я просто чекаю, коли це розчарування, яке так інтенсивно поглиблюється Denník N, Sme або Aktuality, перетвориться на вбивство одного з провідних урядових політиків. І я не перебільшую ні на міліметр”, – сказав тоді Фіцо.

За його словами, публічних осіб Словаччини, які підтримують владу, “публічно страчують тільки за те, що вони дозволяють собі мати іншу думку, тільки для того, щоб уникнути третьої поразки після поразки на парламентських і президентських виборах (на виборах до Європарламенту – Ред.)”.

Він звинуватив тоді прихильників опозиції в тому, що вони сіють “гнів, ненависть і ненормальність у фундаментальних ціннісних та етичних питаннях” і “поводяться так, ніби їх позбавили розуму”.

Нагадаємо, що письменник Юрай Чінтула, який стріляв у словацького прем’єра, заявив, що зробив це, бо не згоден із політикою уряду.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ