АКТУАЛЬНО

Президент затвердив рішення РНБО про створення Державного реєстру санкцій

Президент Володимир Зеленський підписав указ №36/2024, вводячи в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 січня 2024 року, що стосується затвердження Положення про Державний реєстр санкцій.

Згідно зі статтею 107 Конституції України, президент вирішив ввести в дію вказане рішення РНБО. Відповідальність за контроль за його виконанням покладено на Секретаря РНБО.

Указ набирає чинності з моменту його опублікування.

Нагадаємо, що з початку повномасштабної війни з Росією Україна впроваджує ряд санкцій проти фізичних та юридичних осіб із країни-агресора та інших причетних до агресії сторін. Оголошені обмеження відносяться до компаній та осіб, що мають відношення до ворожої діяльності проти України.

Верховна Рада 13 липня 2023 року прийняла законопроект щодо створення єдиного державного реєстру санкцій, який дозволить уряду вимагати відповідного виконання національних обмежень.

Президент Зеленський, у липні минулого року, підписав закон, затверджуючи рішення РНБО про санкції проти 18 компаній, пов’язаних з російськими олігархами Михайлом Фрідманом, Петром Авеном і Германом Ханом.

Також глава держави ввів обмеження щодо 190 фізичних та 290 юридичних осіб, включаючи грузинську авіакомпанію Georgian Airways.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ