АКТУАЛЬНО

Президент Зеленський оголосив про переговори та нові пакети підтримки для армії

Президент Володимир Зеленський заявив про наміри провести переговори з лідерами країн-партнерів та впровадити нові пакети підтримки для української армії. Глава держави зробив це оголошення під час відеозвернення, яке відбулося в понеділок, 13 листопада.

“Провів сьогодні кілька нарад із приводу наших нових міжнародних кроків, запланованих на найближчі тижні. Переговори з лідерами країн-партнерів, нові пакети підтримки для наших воїнів, міжнародна комунікація України. Ми маємо забезпечити абсолютно чіткий результат: незалежно від інформаційного порядку денного світу, наші партнери повинні розуміти і чути українців”, – зазначив Зеленський.

Президент також повідомив про тривалу нараду з дипломатами, урядовцями та представниками Верховної Ради щодо підготовки до політичного рішення Євроради про початок переговорів про членство України у Європейському Союзі.

“Працюємо над тим, щоб отримати безумовне рішення про початок переговорів. Для України це принципово – реалізувати всі рекомендації Єврокомісії, усі сім рекомендацій, і виконати необхідне на цьому етапі нашого шляху у Євросоюз. Успіх нашої держави й людей – економічний, соціальний, успіх у розвитку відносин України зі світом – може бути тільки як спільний успіх усієї Європи. Заради цього ми поступово посилюємо наші інституції, наші законодавчі норми”, – додав Зеленський.

Також глава держави висловив подяку президенту Румунії Клаусу Йоганнісу та прем’єр-міністру Нідерландів Марку Рютте за відкриття центру підготовки пілотів у Румунії.

Обіцяючи деталі та результати переговорів, Зеленський підкреслив важливість міжнародної підтримки та розуміння стану справ в Україні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ